måndag, mars 30, 2009

Babyboom


Det är mycket barn och gravida magar runt omkring nuförtiden. Bland annat har en god vän till oss i Kina nyss fått den allra sötaste lilla Kuankuan. Hon är så bedårande så att jag bara måste dela med mig av länken till hennes blogg. Inte illa att vara bloggare redan bara några dagar gammal. Hoppas att vi får träffa det lilla underverket i sommar.

torsdag, mars 26, 2009

En härlig ensamkväll


Det är så skönt. I kväll har jag inga aktiviteter. Jag har lite tid att bara vara hemma. Xiaogang är på en konsert men jag beslutade mig för att stanna hemma. Jag sitter på golvet och sorterar papper och lyssnar på skön musik istället.

Natten till idag köpte vi flygbiljetter till Kina. Vi har bestämt oss för att åka dit några veckor i sommar. Det ska bli så roligt.

tisdag, mars 24, 2009

Konserttips


En musiker som heter Lasse Passage ska tydligen spela på intima Brötz imorgon. Jag har lyssnat lite på hans myspace och tycker att det låter riktigt bra. Jag kommer troligtvis inte ha tid eller möjlighet att själv gå på spelningen men kanske någon annan är sugen.

söndag, mars 22, 2009

Söndagsmiddag


Sedan tre veckor tillbaka har vi börjat en bra tradition hos oss. På söndagar kommer min bror Ingemar hit och så lagar jag och han en söndagmiddag tillsammans medans Xiaogang är på jobbet. I kväll lyckades vi göra nästan löjligt god persisk kofte. Nu vill jag dela med mig av receptet som jag hittade i tidningen Buffé.

Kofte med frukt och nötter i tomatsås

fredag, mars 20, 2009

Tips


Ett litet tips om en serieblogg på nätet. Klicka på bilden för att komma vidare.

helg


Äntligen helg. Ordet helg får ju en helt annan innebörd när man jobbar varje måndag till fredag. Imorgon blir det dags för TUR-mässan. Jag är bara rädd att jag kommer att bli ohälsosamt ressugen.

onsdag, mars 18, 2009

Så är det nu


Jag är helt slut. Så mycket nytt att ta in. Nu ska jag sova för att orka med en ny dag imorgon.

Kissen är på besök igen och är hur mysig som helst. Härligt, roligt och spännande är också att våra vänner har fått en liten pojke. Stort grattis!

Och nu: God natt

söndag, mars 15, 2009

skuggspel



Äntligen börjar solen komma fram igen. Bilderna är tagna utanför vårt hus för några dagar sedan.

Verleskogen


En liten uppdatering: Verleskogen som jag tidigare uppmuntrade till att ni skulle stödja genom att klicka på deras hemsida är nu räddad. Läs mer på hemsidan.

Illustration av Taiwanesiska illustratören Jimmy Cheung

torsdag, mars 12, 2009

lååååångtråkigt


Mina jobb har gått lite omlott. I dag var sista dagen på mitt gamla jobb där jag jobbade med ungdomar. Det var en extremt händelsefattig dag. Det fanns verkligen inget att göra. Kanske var meningen att jag skulle ha riktigt tråkigt idag så att jag ska tycka att morgondagen på nya jobbet är en enda lång härlig utmaning.

onsdag, mars 11, 2009

Rapport från första dagen


Ja, första dagen gick väl OK. Har fått en massa massa information som jag undrar hur jag ska minnas ens en femtedel utav. Jag har skakat hand med en hel väldig massa människor som jag inte kommer ihåg namnet på. Nu är jag lite trött i huvudet.

nervositet


Nu börjar jag mitt nya jobb om ungefär en timme. Jag är lite nervös.

måndag, mars 09, 2009

Klicka vidare


Det vimlar av länkar till "ett klick för skogen" på nätet. Har ni lyckats undvika att se detta eller behöver ännu en påminnelse (man kan klicka en gång varje dag)? Genom att klicka på bilden och sedan vidare till sponsringen stöder man helt gratis bevarandet av en urskog. På hemsida kan man läsa:

Just nu pågår en insamling för bevarandet av Verles gammelskog som är belägen i Ale Kommun (ca 5 mil NO från Göteborg). Vi har på oss fram till den 19 mars 2009 med att samla ihop nog med pengar för att rädda Verles gammelskog från avverkning.

Tydligen kommer skogen att kosta 7 450 000 kronor och pengarna måste halas fram inom en dryg vecka. Pessimistiska jag tror att vi nu får säga so long till Verles gammelskog eftersom insamlingen endast lyckats få ihop 2 926 468.45 när jag kollade senast. Men ännu ska vi inte ge upp hoppet. Klicka ett klick och bidra därmed med någon kvadratdecimeter.

En bloggpost till mina mer Kinaintresserade läsare

söndag, mars 01, 2009

ljuset


Jag är inte längre beroende av solljuset för att kunna lägga in tydliga teckningar i datorn! Detta är ett smakprov på ett framtida litet projekt jag har.

löning


Jag är ju inte längre student utan nu arbetstagare vilket också för med sig ökade inkomster. Detta är ganska trevligt. Nyss var det löning. Jag satte genast spenderarbyxorna på och köpte en scanner/kopiator/skrivare för mina pengar. Nu slipper jag fota mina bilder för att lägga in dem i datorn och jag slipper springa till biblioteket om jag måste skriva ut något dokument. HURRA!

Detta är första försöket. Kanske inte var så bra att försöka scanna något som inte var platt.

För övrigt är detta världens bästa hårnålar. Sitter mycket bättre än de man kan köpa här i Sverige.