måndag, mars 29, 2010

Ännu på tillväxt


Det är verkligen en speciell känsla när en ny människa håller på och rumsterar om inne i ens mage. Är inne i vecka 26 nu. Bebisen skulle kunna överleva om han/hon blev tvungen att titta ut redan nu.

söndag, mars 28, 2010

Gräsänka



...är jag för några dagar. Xiaogang är i Riga på en konferens/festival med sin skola och jag är bara liiite avis.

Fast det är ganska skönt att ta det lugnt själv hemma också. Som tur är har jag fina vänner att umgås med när jag känner mig ensam.

tisdag, mars 16, 2010

måndag, mars 15, 2010

Sticklingar




Nu är fönstren fulla av dem.

söndag, mars 14, 2010

Letar efter våren




Jag gick ut på promenad idag för att söka reda på våren. Med mig hade jag min kamera och med den tänkte jag dokumentera alla vårtecken. Luften doftade tidig vår och smältvattnet porlade. Smältande is och snö krasade under skorna på ett väldigt vårigt sätt. Men det var inte något som gick att fotografera

Väl hemma gjorde jag mina egna vårtecken genom att beskära pelagoner som växt sig yviga av vårsolen.

söndag, mars 07, 2010

längtar efter våren


Sitter och försöker lära mig mer om photoshop. Har lärt mig använda borders.
Tänk, om några veckor kommer det att se ut såhär i vårt land. Bilden är från förra våren. Längtar.

fredag, mars 05, 2010

sockar




Det har blivit en del pyssel i vinter. Sockar är en stor pysselfavorit för mig. Lagom stora projekt med improvisationspotential och resultatet är mycket användningsbart.

1. Till Xiaogang
2. Till Ingemar
3. Till Xiaowei (jag snodde bilden hoppas att det var ok)

tisdag, mars 02, 2010

Formen



Jag har haft tur att hittills ha en graviditet utan komplikationer. Men det är faktiskt inte helt lätt alltid ändå. Till en början var jag så trött att jag inte orkade något mer än att jobba, äta och sova. Fram tills för bara någon vecka sedan har jag mått illa jämt och ständigt. Jag har kräkts både åt höger och vänster och inte vågat gå ut utan spypåse och halva skafferiet i väskan. Har jag inte haft tillräckligt med mat i magen har den mat som jag sedan petat i mig kommit upp igen inom kort.



För det mesta har jag kräkts hemma eller på toan på jobbet men jag har också kräkts på bussen till jobbet ett otal gånger. De flesta gånger har jag lyckats pricka spypåsen. Annars har jag kräkts i buskar, i Brunnsparken och en gång på ett fullsatt Mc Donald's då jag desperat försökte få i mig mat för att undvika illamåendet. Skönt att denna period nu verkar vara över.

måndag, mars 01, 2010

Hufvudstaden


Förra helgen var vi i Stockholm för att träffa nya och gamla vänner. Det var svinkallt och snöade nästan hela tiden. Knappt en kotte vågade sig ut utom vi och några andra förfrusna turister som bestämt sig för att göra stan kosta vad det kosta ville. Tyvärr tog vi inga kort så jag fick rita en bild istället.

Det var en riktig qin-helg och vi träffade bland annat Cecilia Lindqvist, författaren som jag jag nämnde i inlägget strax nedan. Det var riktigt roligt och vi fick komma hem till henne i hennes fina hus fullt av böcker och kinesiska ting. Hon bjöd på fantastisk hemlagad kinesisk mat och vi pratade en massa om qin och Kina. En annan av helgens höjdpunkter var söndagsbrunchen på Mosebacke med mycket god mat och skön 30-talsjazz.

På hemvägen fick vi prova på SJ:s omtalade tågförseningar men kom undan med några timmar på ett kyligt Stockholms Central och ett fullpackat tåg som fick stanna då och då på grund av förseningar orsakade av vädret.