onsdag, september 29, 2010

Kulturnatta

På fredag är det Kulturnatta! Det händer som vanligt en massa kul runt om på stan. Musik, teater, dans, poesi och annat som gör livet bättre. Om ni vill se Xiaogang spela Qin ska ni bege er till Rööhska muséet. Där finns också en massa andra bra och intressanta aktiviteter.

Se hela programmet här.
(Xiaogang kom med efter att programmet färdigställts)

tisdag, september 28, 2010

måndag, september 27, 2010

Shushu och Ai


Det har i Kina precis firats zhongqiujie = mitthösten eller månfesten som den också kan kallas. I lördags var vi hemma hos min bror Jonas och hans Xiaowei och firade. Vi fick fantastiskt god mat och Xiaowei bjöd också på Taiwanesisk zhenzhunaicha -en sorts te med mjölk och små svarta bollar av tapioka. Slurp! Tyvärr tänkte jag inte på att fota drycken men klicka på länken för att se en bild som jag hittade på nätet. Varför finns inte det att köpa här? Eller gör det? Någon som vet?

söndag, september 26, 2010

Bokmässan '10



Ibland gör vi andra saker än tittar på Turid. I fredags till exempel. Då var Cecilia Lindqvist på bokmässan och pratade om en nyutkommen Qin-skiva och Xiaogang var där och visade upp sitt instrument.

torsdag, september 23, 2010

Järnjänget



Lunch med goa mammavänner. Åh, jag gillar att vara mammaledig!

För en gångs skull hade jag kameran med mig. Turid och hennes jämnåriga kompisar Evelina och Amina.

måndag, september 20, 2010

Dagen efter valet


En liten demonstrant på Götaplatsen för några timmar sedan. Kändes bra att få göra protest mot nattens valresultat. Tyvärr var dock inte demonstrationen så partipolitiskt obunden som jag hoppats. Vi måste kämpa tillsammans mot SD oavsett om vi är röda, gröna eller blåa.

lördag, september 18, 2010

Ska du verkligen äta det där?


Jag har tyckt att Turid tittat så besviket/oroligt på mig de senaste dagarna när hon sett mig möla i mig en massa chips, ostbågar och annat skräpigt. "Vad är du för en mamma? Är detta verkligen en god förebild?" tycks hon tänka. Men idag har vi varit på Kvibergs marknad hon, jag och E. Nu finns det hur mycket smaskig frukt som helst hemma och Turid kan vara stolt över sin hälsosamma mor som äter en nyttig frukt när hon blir lite småhungrig.

Mer lajbans




Turid tycker att det roligaste som finns är när pappa sjunger och stampar takten med hennes fötter. Vi har fått höra de första skratten!

onsdag, september 15, 2010

Godingen


Var bara tvungen att publicera denna bilden. Hon är så fin vår lilla tjej!

Idag ska vi på föräldrautbildning på BVC. Ska bli kul att träffa lite andra föräldrar och deras barn.

UPPDATERING:
Bra med föräldrautbildning. Turid var yngst så nu vet jag vad vi har att vänta: en massa dreggel, feber och förkylningar men också mycket skoj och glädje.

tisdag, september 14, 2010

Mobilkul


Vi var en sväng på IKEA igår och inhandlade bland annat en mobil till Turid. Lattjo verkar hon tycka.

Amundön


Bilder från en härlig utflykt med husgruppen i förra veckan. Färden bar till Amundön där vi insöp en sensommarsolnedgång. Det var ett långt ord men kvällen var fin.

måndag, september 13, 2010

Odla!




Nyss hemkommen från ett möte med Fastighetsägarna i Gamlestan. Troligtvis kommer det att anläggas odlingslotter precis utanför vårt köksfönster. Hurra! Bilderna är ett par månader gamla och är tagna strax utanför vår dörr.

fredag, september 10, 2010

Skogen i stan









Promenad bland konst och installationer i skogen där vi bor.

torsdag, september 09, 2010

Gymnastik på hög nivå




Turid övar på att ligga på magen och lyfta upp huvudet. Ibland går det bra ibland går det mindre bra. Madrassen har min mamma gjort. Visst är den fin?

onsdag, september 08, 2010

Två månader


Tiden går fort och igår fyllde vår lilla guldklimp två månader. Hon har börjat le och bli nyfiken på sin omgivning. I dag fick hon följa med mig till biblioteket där de hade bebisöppet och Turid tittade på alla andra bebisar med stora ögon och verkade tycka att det var ganska roligt med bebissånger och rörelser.