torsdag, januari 15, 2009

Examen


Kom nyss hem från examensceremonin som markerar slutet på min universitetsutbildning. Lite underligt att det inte är en större uppståndelse runt det egentligen. Vi var i Göteborgs Universitets huvudbyggnad där det finns en stor vacker hörsal. Folk var finklädda, det hölls tal och vi fick lyssna till fin musik. Sedan fick vi komma upp på scenen tio studenter i taget. En av musikerna spelade en liten fanfar på pianot. Studenterna uppe på scen fick ta emot applåder och visste sedan inte riktigt vad de skulle göra. Några bugade och andra tittade mest osäkert på varandra. Ingen att ta i hand, inget att ta emot så som examensbevis, diplom eller nål. Det var bara att gå och sätta sig igen. Så vart det klart. Allt var över på en timme ungefär. Nu är jag socionom alldeles på riktigt.

Face your manga kan man göra en mangaavatar av sig själv.

11 kommentarer:

carolina sa...

stort grattis min vän! nu är vi stora båda två =) så synd att vi inte kunde ses, men så är det med två upptagna kvinnor i sina bästa år,,, hoppas vi ses en annan gång, snart!
Kram

Maria Ådahl sa...

Ja, det var verkligen synd. Vi får se till att det blir en annan gång istället. Är så nyfiken på hur ni har det i Mariestad numera. Ta hand om er!

Anonym sa...

Grattis till Din Examen, Maria!Njut av att vara klar och Lycka Till på jobbmarknaden! (Det lät lite cyniskt, men det var inte tänkt så....)Du får nog snart en anställning..
tror och önskar Lena

Blogopeden sa...

Massor med grattis och massor med kramar!

Veja cecilia sa...

grattis till din examen!

Anonym sa...

GRATTIS till examen!
Berit S / Sällstorp

plin sa...

Grattis till examen! Jag vet att du kommer att göra ett riktigt bra jobb, var du än hamnar! massa kramar

elsa sa...

GRATTIS! :D
wow, det är häftigt att ha en titel. Nu kan du gå omkring och säga "Hej, Maria, SOCIONOM" med pondus i rösten och förståelse i blicken. grattis igen!

KarinS sa...

Stort Grattis ifrån Sandbergs! /G+K

Maria Ådahl sa...

Tack för alla kommentarer och lyckönskningar! Ni är la för goa!

Anonym sa...

Grattis från mig också!
/Martin B.