fredag, juli 31, 2009

Qujing


Några bilder från Qujing. Staden där Xiaogang tillbringat större tiden av sin uppväxt. Enligt min mening är det inte direkt någon charmig stad men det finns en gammal gata alldeles där Xiaogangs pappa bor där de gamla husen än så länge fått stå kvar. Den anses vara en skamfläck för staden men jag tycker det är det trevligaste och mest historiskt värdefulla staden har att erbjuda.

Här kan man bland annat handla handgjorda verktyg, korgar, vattenpipor (rören) och kinesisk örtmedicin. Den gamla kvinnan på översta bilden viker papperssaker att elda till förfäderna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria!
Här i Sverige satte man masonit på spegeldörrar (inomhus) på 60-talet för att göra dom släta och fina-modernt och bra....Tänk på alla fina gamla stadkärnor som förstörts genom att riva allt och se´n blev det Domus och sån´t, så alla städer ser mer eller mindre likadana ut!
Jag tycker det är så härligt i England(t.ex.) för där finns mycket av den gamla bebyggelsen kvar...Men Du vet-redan Strindberg sa på sin tid:Här rivs för att få luft och ljus... Så´na är vi människor(en del iallafall)
tycker filosofiska Lena

Maria Ådahl sa...

Man undrar ju lite vad det är som vi helt ovetandes förstör nu som våra efterkommande kommer att sakna. Hm, kanske vår natur.