söndag, september 27, 2009

Tjuv!


I förmiddags när vi kom hem fann vi en lapp på vår cykels pakethållare. På lappen stor det något i stil med "Hur kan du med att stjäla andras saker? Jag ska sätta dit dig din jävla TJUV!!" Mycket konstigt tyckte vi. Varför sitter det en sådan lapp på vår cykel? Men så upptäckte jag att något saknades. -Vår bastanta cykelkorg som varit fastsatt på pakethållaren med hänglås och ståltråd. Den var (är) försvunnen. Avlägsnad med bågfil verkar det som för gärningskvinnan (utläst av handstilen) hade även lyckats göra ett ordentligt jack i pakethållaren där låset suttit.

Snacka om att vi blev arga. Jag utgår från att denna unga kvinna (fortfarande min teori, utläst av handstilen) blivit bestulen på sin cykelkorg och hittat vår cykel med tillhörande likadan cykelkorg och trott att det var var hennes. Men HALLÅ, kan man inte fundera några steg till innan man drar fram bågfilen? Kanske är det fler än hon som handlar cykelkorgar på ÖB (som ligger alldeles nära där vi bor) och kanske borde man reagera lite på att cykelkorgen och cykeln slitits och rostat tillsammans under två års tid så att den omöjligt kunde varit ditsatt de senaste dagarna. AAARGH! Vi traskade frustrerade runt i området på jakt efter vår cykelkorg men den är borta. Det enda vi kunde göra är att sätta en ny, minst lika arg lapp på vår pakethållaren och hoppas att tjuven passerar förbi.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vad tråkigt Maria!!! Vad det händer mycket med era cyklar. Sista utvägen är kanske att ni monterer en dold kamera på cyklen, som filmar nästa tjuv. Men jag hoppas det inte blir någon nästa tjuv!!!
~ KRAM KRAM & jag tänker på dig!!!

Det var jag som skrev innan, Elisabet "Bess" Edvardsson :0) sa...

Glömde skriva mitt namn ju... Sorry

Maria Ådahl sa...

Ja, men man får väl vara glad att man inte blev bestulen på hela cykeln...