fredag, januari 30, 2009

Gå på timmar


Situationen nu är den att jag ibland har jättemycket jobb på en gång och andra gånger ingenting alls. Nu har jag varit ledig två dagar utan att ha något att göra. Jag vankar runt i lägenheten och blir lite frustrerande över att jag känner inte att jag kan göra något vettigt av min tid. Ett annat besvär är att jag inte vet när jag får jobb. det gör det svårt att planera sitt liv. Kommer jag att vara ledig den dagen eller kommer jag att jobba. Åh, jag vill ha ett fast jobb med ett schema för flera dagar framåt.

tisdag, januari 27, 2009

Kinas backstreet boys


Tipstack till Jacob Bulti Smørdal

Kattlöst



Nu är vi kattlösa igen. Känns lite tomt i lägenheten. Försökte fota Kissen innan husse kom för att hämta henne men det är inte precis en stillasittande katt vi haft att göra med...

söndag, januari 25, 2009

Gott Nytt År


Ni har väl inte missat att det kinesiska nyåret firas i helgen? Önskar er ett nytt bra oxens år.

fredag, januari 23, 2009

kul


Det är visst mycket spännande att se hur fort man kan rusa mellan ena änden av lägenheten till andra änden och upp på fönsterkarmen. Något som också är skojjigt är att tvärnita på en matta som inte har antihalkunderlag så att den krullar ihop sig. Allt detta är speciellt roligt att göra när kattvaktshusse och matte just släckt lampan och försöker sova...

onsdag, januari 21, 2009

Missen




Vi har en försiktig liten kattflicka hemma hos oss nu en vecka medan husse och matte åker skidor i Italien. Det är den sötaste och raraste lilla misse jag någonsin träffat.

tisdag, januari 20, 2009

Jobb

Det nya livet som arbetslös är inte så arbetslöst. Jag har skaffat mig fler timjobb och tycker nu att jag jobbar nästan jämt. Jobben är med ungdomar och jag hoppas att de ska hjälpa mig att samla på mig erfarenheter inför framtiden. Jag bloggar mer snart.

torsdag, januari 15, 2009

Examen


Kom nyss hem från examensceremonin som markerar slutet på min universitetsutbildning. Lite underligt att det inte är en större uppståndelse runt det egentligen. Vi var i Göteborgs Universitets huvudbyggnad där det finns en stor vacker hörsal. Folk var finklädda, det hölls tal och vi fick lyssna till fin musik. Sedan fick vi komma upp på scenen tio studenter i taget. En av musikerna spelade en liten fanfar på pianot. Studenterna uppe på scen fick ta emot applåder och visste sedan inte riktigt vad de skulle göra. Några bugade och andra tittade mest osäkert på varandra. Ingen att ta i hand, inget att ta emot så som examensbevis, diplom eller nål. Det var bara att gå och sätta sig igen. Så vart det klart. Allt var över på en timme ungefär. Nu är jag socionom alldeles på riktigt.

Face your manga kan man göra en mangaavatar av sig själv.

söndag, januari 11, 2009

Framtiden


Jag har fyra dagar kvar som student innan jag kastas ut i den kalla verkligheten. Arbetslöshet är inte precis vad jag sett fram emot. Kan inte någon ge mig ett riktigt jobb snart?

lördag, januari 10, 2009

Insidan








Även böckernas insidor var finare förr. Det gjordes så omsorgsfullt och noggrannt. Att bara dra fingrarna över papprets struktur är annorlunda mot dagens böcker.

Böcker






Jag har varit i Veddige och rensat i mina gömmor. Jag är en obotlig samlare. Det fanns hur mycket saker som helst nedpackat i bananlådor på vinden. Jag lyckades slänga en hel del och lämna annat till Second Hand men vissa saker smärtade lite. Gamla gamla böcker har varit ett samlingsobjekt genom åren. Man gjorde så fina böcker förr. Några av dem fotade jag innan de rensades bort.

fredag, januari 09, 2009

Nyår





Det var ju ett tag sedan det var nyår men ändå. Bilderna är från nyårsfirande på Hisingen med goda vänner.

torsdag, januari 01, 2009

Where we draw the line


Välkommen att ta en titt på mitt och Karins gemensamma projekt "Where we draw the line" med där vi lägger upp varsin bild/teckning varje dag. Ett nytt tema varje vecka. Än så länge är vi på dag ett men titta gärna in fler gånger framöver.