fredag, juli 31, 2009

Qujing






Några bilder från Qujing. Staden där Xiaogang tillbringat större tiden av sin uppväxt. Enligt min mening är det inte direkt någon charmig stad men det finns en gammal gata alldeles där Xiaogangs pappa bor där de gamla husen än så länge fått stå kvar. Den anses vara en skamfläck för staden men jag tycker det är det trevligaste och mest historiskt värdefulla staden har att erbjuda.

Här kan man bland annat handla handgjorda verktyg, korgar, vattenpipor (rören) och kinesisk örtmedicin. Den gamla kvinnan på översta bilden viker papperssaker att elda till förfäderna.

måndag, juli 27, 2009

Chuxiong





Xiaogang är hemma välbehållen. Han sitter ju och spelar qin efter att ha lagat till fantastiskt goda risnudlar som slank ner i min belåtna mage nyss.

Visar några fler bilder från besöket i Chuxiong. Är hon inte den allra sötaste och goaste lilla tjejen ni sett? Hon är bara fem men kan redan räkna riktigt komplicerad matte på kinesisk kulram. Den sista bilden är lite blurrig men det ser ganska trevligt ut tycker jag.

fredag, juli 24, 2009

Långa resor



Ett par bilder från när vi åkte tåg i Kina. Länge åkte vi, ett dygn tog det med tåg innan vi kom till Kunming. Nu är Xiaogang på väg hem till Sverige men han har visst fastnat på vägen eftersom flyget från Peking till Amsterdam var försenat. Nu får stackarn sitta på Amsterdams flygplats hela natten innan nästa flyg till Göteborg avgår.

torsdag, juli 23, 2009

Nää, så får det ju inte gå till!


Dagens Lokaltidningsbesvikelse är ett nytt bloggfynd. Fantastiskt vad folk kan bli upprörda över mycket. Mannen på bilden är frustrerad över att lastbilar som transporterar flis dräller längs med vägarna.


– Jag ringde till tekniska kontoret och klagade, då fick jag till svar att det fick jag leva med. Vilket jävla svar, säger en ilsken Johnny Rehn.


På bloggen får man också möta bland annat Roland Ax från Oskarström som råkade ut för att bussen en gång inte stannade på hållplatsen som han väntade på, Veronica Svensson, Hertsön från som inte fick vård för sin råtta Rambo trots att den BLÖDDE ur ögonen och Karl-Erik Lind från Östersund som fick en fästing på sin mest privata del.

onsdag, juli 22, 2009

flottutflykt






Mer bilder från vår utflykt i Kina. Det var vansinnigt varmt och vi var mycket glada när vår guide tog oss till en hyfsat ren flod med kallt vatten där man kunde bada med kläderna på. Vi fick åka bambuflotte och kasta vatten på varandra. Kändes skönt att få vara barn lite till tyckte jag.

lördag, juli 18, 2009

trötta tankar




Känner mig lite kokko i bollen efter att ha jobbat en stressig arbetsvecka och avslutat den med extrajobb i form av nattvak på ungdomsinstitution. Jag är trött men kan ändå inte sova.

Längtar efter min man. Han kommer på lördag. Nu är han i Peking och spelar en massa guqin.

Saknar Jinyun - Xiaogangs brorsdotter. Det var ett och ett halvt år sedan jag träffat henne. Hon hade blivit så stor men är fortfarande en så härlig unge. När jag var i Kina pärlade vi pärlplattor och lekte en massa med Barbie. När träffar jag henne igen? Trist att ha många nära och kära så långt bort.

onsdag, juli 15, 2009

Vad ska sport vara bra för?


Jag vill bara säga att jag ogillar verkligen Gothia Cup. Alla dessa skrikiga ungar i matchande, svettiga kläder som fyller bussar och spårvagnar. Inte att förglömma är dessa utslitna föräldrar/tränare som inte alltid riktigt hålla koll på hela sin skock. Måtte det vara över snart!

onsdag, juli 08, 2009

Mer Kina





Här kommer lite bilder från en utflykt vi gjorde till en liten minoritetsby utanför Fenghuang. Vi åkte dit med en turistgrupp vilket kanske inte var helt lyckat eftersom guiderna förde oss till ett urtrist museum med efterföljande uppvisning av någon väldresserad dansgrupp. Jag smet iväg en stund och fotade och kom tillbaka lagom för att se en stackars kille som stod i manegen och käkade glödande kol. Verkade inte helt bra för tänderna. Inte magen heller för den delen.

tisdag, juli 07, 2009

Lund






En härlig helg i Lund hos min kära vackra vän. Vi hade fantastiskt väder, gick på loppis, badade och hade det allmänt skönt. Skåne och Lund är inte så pjåkigt faktiskt. Rätt fint ändå.

Mer på K:s blogg.

måndag, juli 06, 2009

Fallen princesses


Jag ska snart blogga mer personligt. Men först, kolla in denna bildserie tagen av Dina Goldstein. Fallen princesses.