torsdag, november 23, 2006



I helgen hade vi Kina/Nordica 2003-04 här i Göteborg. Vi fick långväga besök från fjärran Norge och fjärran Örebro! Eftersom vi är så kulturella och arty passade vi på att gå på det aktuella Art Link -utställningen på konsthallen.



Överlag var det en bra utställning men det som fångade mig mest och som jag rekomenderar er att se är:

"The Complaints Choir, Birmingham (2005),Helsingfors, Hamburg och St. Petersburg, 2006.
The Complaints Choir består av fyra körverk där allmänheten har haft möjlighet att vara med och framföra sina klagomål. Genom annonser inbjöd Tellervo Kalleinen och Oliver Kochta-Kalleinen invånare i Birmingham (2005), Helsingfors (2006), Hamburg (2006) och St. Petersburg (2006) att framföra allehanda klagomål. Projektet var öppet för alla som var beredda att ta del i kören och framträda med den gemensamma klagosången.

På varje plats samlades grupperna i en workshop vid fem tillfällen. Tillsammans med konstnärerna och lokala musiker skapades körverken. De insamlade klagomålen varierade från små vardagliga irritationer till stora globala frågor. Folk klagade över allt från sura busschaufförer, dyr öl och lägre löner för kvinnor till långsamma datorer och varför ens förfäder inte valde en bättre plats att slå sig ner. "
konsthallen

Det är en så fantastisk idé att använda den aldrig sinande klagosång, som vi nog alla komponerar till en fantastiskt rolig körsång som gläder både de som sätter ihop, sjunger och lyssnar. Ta en sväng om konsthallen nästa gång du är i närheten av avenyn.

Utdrag från en av klagovisorna:

Why don't they pay me more?

Life was good before.

and I'm thirsty...

1 kommentar:

Anonym sa...

jätterolig verkligen!! Och man blir på gott humör av alla klagovisor, konstigt nog. Alla borde se den, det är ju gratis entré som sagt!