onsdag, november 26, 2008

Packat och klart


Nu ska vi äntligen få resa bort lite. Det blir inte så länge men ack så skönt. Jag ska inte tänka på C-uppsats eller jobbsök eller min stundade arbetslöshet utan bara ha det trevligt. Hej på ett litet tag!

måndag, november 24, 2008

landet-stan


I dag har jag varit ute på landet hos min uppsatspartner och så mysigt det var när några snöflingor dalar ner utanför fönstret. Då undrade jag lite varför jag bor i stan. Men sedan när jag satt på en trång buss i över en timme kom jag på varför igen.

söndag, november 23, 2008

krisrea


Den ekonomiska krisen är inte bara dålig. I går traskade vi på stan för att komma ut lite och för att titta på kris-rean. Kom hem som lycklig ägare av en duktigt prisnedsatt vinterjacka som jag spanat på tidigare.

En bild till blev det från i fredags.

fredag, november 21, 2008

torrt


Dagen var vigd åt att skriva uppsats med jag har total idétorka. Får inte skrivet någonting. Nästan hela dagen har gått och jag har inte fått gjort något annat heller. Hur ska man få fart på hjärnan?

torsdag, november 20, 2008

novemberkväll


Så är han då hemma igen. Spelningen var visst lyckad. Jag har ikväll suttit och ritat kaniner tills mitt ritblock tog slut.

onsdag, november 19, 2008

Kålpudding


Jag har ju tur som har en så matlagningskunnig man. Kinesisk mat är ju toppen. Men ibland kan jag längta lite efter riktig husmanskost. Tyvärr går denna inte alltid hem hos tidigare nämnda make. Jag passar därför på att göra kålpudding nu när han inte är hemma. Jag vet inte om ni tycker att det är så gott men jag har varit så sugen på det i flera veckor.

Hur ska det gå?


Vi hade handledning igår. Inledningen ska göras om. Resultatet måste skrivas om. Teoridelen ska skrivas om... Så mycket som vi måste ändra på. Kommer vi någonsin att bli klara?

tisdag, november 18, 2008

Splash


I dag lyckades jag inte helt med min matlagning. Jag försökte fjäska till mig lite eftersom jag hade min uppsatspartner hemma på lunch. På menyn stod sparrissoppa. Allt gick så fint och bra tills jag skulle mixa soppan slät. Jag satte på locket till mixern och vred på. SPLOSH! sa det och mixern spred i en kaskad sparris över hela köket och hela mig iklädd kläder som måste handtvättas. Det hängde små slemmiga sparrisfibrer överallt.

(smärtkänslorna, muskelspänningarna och tarmbesvären hade inte riktigt med saken att göra men teckningen var den mest splashiga jag kunde hitta)

UPPDATERING: recept på en god sparrissoppa (mixa med varsamhet)

måndag, november 17, 2008

ensam hemma



En 25 band stor poesisamling med östasiatisk poesi har översatts till norska. I morgon avtäcks den och Xiaogang har rest dit för att spela qin. Själv blev jag ensam hemma några dagar. Vad tomt det blev.

söndag, november 16, 2008

Analyserande


Sitter här med uppsatsen igen. Vi har kommit till analysen och det är här man måste börja tänka lite. I mitt huvud är det stiltje. Börjar dessutom ifrågasätta varför jag alls läser/läst till socionom. Lite sent att ångra sig nu. Hoppas att det bara är lite klar-med-utbildningen-ångest.

lördag, november 15, 2008

Bröllop och mode


I dag har vi varit på bröllopsfest. En vän till XG gifte sig i hemlighet i våras och hade nu fest för släkt och vänner i vackra Ellagården strax utanför Borås. Mycket trevligt.

Jag är vanligtvis inte så förtjust i modebloggar med det finns några undantag.

Underbara Clara
Om kläder som är vackra

fredag, november 14, 2008

Mörker


Klockan är halv elva. Nu borde det vara ungefär som ljusast på dagen. Ändå är det så mörkt att det nästan känns som natt. Varför bor man i Sverige?

Den lilla leksaksbussen stod i fönsternischen på Varbergs station.

onsdag, november 12, 2008

Sigur Rós


Ett band jag tycker mycket om är isländska Sigur Rós. Vill man lyssna på dem kan man göra det här.
De har nyss gjort ett nytt album med ett CD-omslag som ser ut så här.
När jag bad XG kolla upp info om den nya skivan på en kinesisk sida ser omslaget istället ut så här. Lite roligt tyckte jag.

Resultatet



Resultatet av fredagens idoga pysslande syns här. Många av mina vänner har det senaste året fått barn och fler är på väg. Detta blev presenter till två små flickor som jag fick äran att träffa för första gången i lördags då jag var på gamla vänner-reunion/pysselkväll. Hur mysigt som helst!

tisdag, november 11, 2008

Novembertristess



Fler bilder från samma promenad. November är inte en månad man blir glad av precis. För precis ett år sedan var vi i Kina. Det var lite roligare. Vad jag längtar dit nu.

Här är en länk till en konstnär/serietecknare som ni inte kommer att ångra att ni tittade in hos.

måndag, november 10, 2008

Veddige




Passade på att fota lite när jag promenerade till Veddige.

söndag, november 09, 2008

Pyssel och väntan




Jag har tillbringat några timmar på Varbergs station denna helgen. Tur man har handarbete med sig.

torsdag, november 06, 2008

tecknar med vatten

Heja Obama


Det finns inte mycket att berätta. De senaste dagarna har jag mest suttit framför min dator och snörvlat. Med spänning har jag också följt det amerikanska presidentvalet. Alla de amerikanska bloggar jag läser bubblar av glädje och framtidstro och man kan ju inte annat än gilla den nye vältalige och stilige presidenten. Han känns lite som en ny Martin Luther King med mål att förena ett etniskt splittrat USA. Blir spännande att se hur han klarar att axla presidentrollen.

tisdag, november 04, 2008

snörvel

Ungefär så här känner jag mig i dag. Frusen och dann. Näsan röd och trasig. Måste bli frisk tills imorgon. Då ska vi ha vår sista intervju och sedan handledning på vår uppsats. Puh.

Shun


Det har gått så snabbt. När jag vaknade i morse mådde jag prima. Sedan dess har jag blivit riktigt förkyld och snart snutit upp en hel toarulle. Tur att jag kan sitta hemma och jobba framför datorn och slipper gå ut.

Xiaogang har varit kreativ han. En ny låt har vuxit fram under kvällens lopp. Jag gillar den. Framför allt andra halvan. Lyssna på "Shun" på Xiaogangs Qin-sida.

måndag, november 03, 2008

Polaroid


Jag gillar Polaroidbilder skarpt. Tyvärr har jag aldrig ägt någon sådan kamera och hade jag gjort det så hade jag aldrig vågat knäppa av den.

Nu hittade jag, på en fin blogg ett progam som gör polaroidbilder av ens digitala bilder. Detta lär ni få se mer av på min blogg.

söndag, november 02, 2008

söndagmiddag


Det börjar lukta gott från köket. Jag vill inte göra er avundsjuka men ibland är det ruskigt bra att ha en man från Kina som vet hur man lagar mat.

Senare:


Kanske inga bilder som kvalificerar in sig i en snofsig kokbok men det var otroligt gott.

lördag, november 01, 2008

Halloween


Jag gillar inte Halloween egentligen. Känns bara amerikanskt och kommersiellt. Men här har vi ändå en lite spöklik figur.