lördag, maj 09, 2009

krukväxternaJag gillar verkligen våra krukväxter. De har alla sin egen historia. Jag tänkte jag skulle presentera dem för er. Ni som tycker att krukväxter är dödligt tråkigt kanske ska undvika bloggen ett litet tag framöver.

Bonsaien
Vi börjar med ett misslyckat projekt. Vår bonsai. Den var så fin så fin när fin köpte den. Kanske lite optimistiskt att tro att en bonsai från IKEA skulle växa sig till ett vackert litet träd. Men att att alla löv skulle trilla av så när på några enstaka små hade vi väl inte trott. Hoppet att de ska växa tillbaka finns fortfarande och därför får plantan vara kvar hos oss. En växtkunnig vän sa att bonsaier behöver mycket ljus så den har fått bästa fönsterplatsen.

Röda pelargonen
Ännu så länge bara ett skott. Skall snart planteras i en liten kruka. En gåva av Ewa då jag uttryckte min önskan om röda pelargoner.

5 kommentarer:

Blogopeden sa...

Jag har också en bonsai från ikea. Jag är väl inte precis någon växtexpert och mina växter behandlas således därefter. Hursomheslt. Min Bonsai tappade också en väldig massa blad men den har återhämtat sig. Har hört att de är lite känsliga för förändring, men det verkar som om den bara vill ha rätt mycket vatten. Så, have faith. Bonsaier kan komma igen...

elsa sa...

åh jag köpte precis idag två röda pelargoner!
igår köpte jag en i plast :D

Anonym sa...

Jag har en bonsai som jag köpt på Netto!! Jag lyfter ur hela plantan ur krukan och sätter den i vatten i diskhon med jämna mellanrum (varannan vecka sisådär...krukan också)- den gillar tydligen min behandling, för flera blad har slagit ut! Det stod på en etikett att den inte ska torka ut, men vattning är det inte tal om utan nedsänkning är nog bättre, tror jag!
Krukväxter engagerar....
Hälsningar Lena

Maria Ådahl sa...

Det spelar alltså inte så stor roll var man köper bonsaien. Hur man tar hand om den är viktigare.

Jag har också fått lära mig att man ska sänka ner bonsaien i vatten och gör det lite då och då. Kanske en gång i månaden. För övrigt vattnar jag som vanligt.

Det svåraste med bonsaien är, enligt mig, hur man beskär den. Jag gör lite som jag tror blir rätt - beskär de långa rangliga kvistarna och låter de långsamma och tjockare kvistarna vara kvar.

Nu ska jag gå och sänka ner min bonsai i vatten!

elsa: plast är underskattat!

Helena sa...

växtkunnig=

http://www.bonsaisallskapet.se/?id=26

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bonsai