fredag, augusti 25, 2006


Idag har vi varit ute och letat kantareller. Vi hittade nästan inga alls. Däremot en hel del vad vi trodde var Karljohan men som enligt den förträffliga svampsajten http://www.svampguiden.com/ visade sig vara Brunsopp. Hur som helst ska den visst vara ätlig. Till och med riktigt god. I kväll träffade jag mina Veddigekompisar. Det var hemskt trevligt. Hanna berättade doch att hennes granne nästan dött av svampförgiftning. Njurarna var helt paj. Mia berättade om någon hon kände till som hade dött av svampförgiftning för ett tag sedan. Nu blir man ju lite nervös. Ska man verkligen våga sätta i sig svampen vi plockat?
Xiao Gang påstår att man kan göra ett litet test för att se om en svamp är giftig. Man lägger en liten bit vitlök mot svampköttet. Blir då vitlöksbiten svart är svampen giftig. Tyvärr var vitlöken vi hade hemma alldeles för gammal och ihoptorkad så den kunde man inte använda. Ja ja, man får väl sätta livet på spel och göra lite brunsoppsstuvning eller något.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Var försiktig med dina svampar. Det där om kantareller i trädgården lät lite skumt. Men jag vill upplysa om att det inte finns några giftiga soppar. Däremot finns det en oätlig, som får hela svampsoppan att smaka illa. Har glömt vad den heter dock.. (men det är inte brunsopp i alla fall)