torsdag, juni 26, 2008

Denna dagen, ett liv

Regnet smattrar lite mot rutan och i bakgrunden hörs det regelbundna bankandet av grunden som läggs till någon byggnad en bit bort. I dag skulle jag helst bara legat kvar i sängen hela dagen och läsa en bok. Inte behöva tänka, laga mat, diska, åka och handla och åka till jobbet vilket är dagens måsten.

onsdag, juni 25, 2008

Är du emot FRA?


Tydligen skall det vara en demonstration i Göteborg på lördag mot FRA-lagen. Vi kan tyvärr inte vara med eftersom vi har planer på annat håll men är du intresserad av att delta finns mer information på facebook.

Tipstack till Ingemar

tisdag, juni 24, 2008

utklassad


Med risk för att mina egna illustrationsförsök ska te sig ytterst taffliga presenterar jag här en ny favoritblogg. Illustratören jojo ritar och skriver om sitt liv som nybliven mamma på www.jojofalk.se/blog.

måndag, juni 23, 2008

bortgjord


I vårt kök luktar det gas varje morgon. Utom idag. I dag kom laga gasen-hantverkaren.
- Nä, det läcker inte alls.
Han sprejade på något skumliknande och det bubblade inte något där jag sett det komma bubblor. Verkade inte riktigt som att han trodde på mig när jag sa att det läckt. Kände mig så dum. Hantverkaren trodde nog att jag hallucinerat. Det är ju trots allt en ganska vanlig hallucination att känna att det luktar gas.
- Det är faktiskt inte bara jag som sett det, försökte jag. Men hantverkaren såg ändå skeptisk ut. Hur som helst bytte han en rörled så något är gjort i alla fall.

söndag, juni 22, 2008

Inte illa


En väldigt glad Xiaogang ringde mig ikväll på jobbet. Varför? Han har klarat provet för förarbevis för moped. Utbildningen var helt på svenska med enbart svenska kurskamrater. Bra gjort tycker jag. Jag är också ganska duktig. Jag fått tillbaka resultatet av min senaste tenta och resultatet var VG.

lördag, juni 21, 2008

Blåljus


Här händer det grejer förstår ni. För en liten stund sedan hörde vi ljudet av en moped på högvarv. Strax efter kom en polisbil, med sirener och blåljus i full fart in och tvärnitade utanför vårt hus så att gruset skvätte. Från fönstret kunde vi se hur polisen släpade in en ung kille i polisbilen. Poliserna verkade leta efter något i buskarna och efter bara någon minut kom förstärkning med hundförare. Hunden sattes på lång lina och fick söka i området. Nu är poliserna borta och vi undrar så vad som hände.

fredag, juni 20, 2008

Gasad?



Det luktar nästan alltid gas i vårt kök. Först tänkte jag att det nog berodde på att vi hade en spillans ny spis och att det avdunstade något från den (låter ju ganska otroligt nu när jag tänker på det i efterhand). Sedan tänkte jag att det kanske bara var inbillning. Konstigt då att Xiaogang också kände det. Kanske var det en gasläcka i alla fall.

I onsdags var min far här. Vi drog fram spisen och penslade vatten med diskmedel på gasledningen. Vid en punkt på packningen bubblade det så fint (smart va?). Jag tog genast telefonen och ringde till husvärden som genast skulle ringa gasverket. De i sin tur ringde idag och jag fick en akuttid på måndag, eftersom de inte kunde komma i dag. Nu när jag vet att det verkligen läcker känns det lite läskigt. Vädra, vädra.

I morgon är det midsommar och jag ska jobba hela helgen.
Glad midsommar på er!

torsdag, juni 19, 2008

FRA forts.


Jag förvånar mig verkligen över att en lag som mig veterligen har så lite folkligt stöd kan gå igenom så lätt. Nästan varenda bloggare har protesterat och på radio har de pratat sig varma mot lagen jag har knappt hört någon som varit positiv. Hur demokratiskt är det då att fatta ett sådant beslut? Och även om jag och Usama inte mailar sådär dagligen eller har några smarriga recept på bomber så blir jag frustrerad. Hoppas socialdemokraterna kan ställa saker tillrätta när de kommer tillbaka.

onsdag, juni 18, 2008

Sömnbrist


I dag känner jag mig trött och på dåligt humör. Kom precis hem från ett 23-timmars arbetspass där jag sovit kanske tre timmar. Jag sov dåligt och vaknade med ett ryck vid 04:45 och trodde att klockan var 05:45. Hade nog drömt att väckarklockan ringt och asade mig därför upp för att väcka en ungdom som skulle iväg på sommarjobb. Då jag en stund senare upptäckte mitt misstag fick jag be om ursäkt och ungdomen kröp till sängs igen. Jag blir så trött på mig själv.

måndag, juni 16, 2008

Nu blir blommorna glada


Sitter inne och väntar på att det ska sluta regna så att jag kan cykla in till stan eller till Willy's. Förra helgen var det finare väder. På lördagen var det dags för årets första dopp. Vi tog cyklarna och begav oss till Rannebergen i Angered där vi har vår favoritbadplats. Tänk att man kan få en egen plats helt för sig själv men ändå så nära stan. Helt ensamma var vi inte ändå. Vi fick sällskap av denna slända.

FRA


Den just nu hett diskuterade FRA-lagen får mig att fundera lite. Känns lite olustigt att staten ska få rätt att kolla vad jag skrivit i mina privata mail och lyssna av mina telefonsamtal. Detta är något man vant sig lite vid när man är i Kina. Jag har fått passa mig lite med vad jag skrivit och haft någonstans i bakhuvudet att det kanske finns någon som sitter och lyssnar när jag och Xg har suttit och pratat timmavis i telefon när vi varit ifrån varandra. Jag har därför uppskattat den frihet man kan känna i Sverige - jag kan skriva och säga vad jag vill. Jag för min del trodde att Kina skulle utvecklas och bli mer som Sverige och inte att Sverige skulle likna Kina.

Bilden är från Stasis telefonkontroll i Östtyskland

söndag, juni 15, 2008

Softish jobb


Nu har min jobbperiod börjat på allvar. Jobbade natten till idag bland annat. Förra söndagen var det en perfekt jobbdag. Den tillbringades nämligen på Liseberg med ett glatt gäng goa ungdomar (ja, ibland är de goa och ibland mindre goa). Vi åkte karusell, bergochdalbana och annat skoj tills vi nästan spydde (en spydde faktiskt). Kändes skumt att få betalt för att göra något jag gärna skulle betala för att göra.

fredag, juni 13, 2008

Kul idé


Läste idag i DN om ett kul konstprojekt där man köper och säljer begagnade krukväxter. För att sälja sina växter måste man kunna redogöra för växtens historia. Med varje växt medföljer därför ett papper där plantans historia samt individuella skötselråd finns nedtecknade. Trist bara att denna växt-second hand finns i Stockholm.

På Vintageplants egen hemsida kan man se några av växterna och läsa om deras historia. Denna kaktus är kanske knappast särskilt vacker men har en mycket spännande och romantisk historia.

torsdag, juni 12, 2008

Något får man väl hitta på


Jag har några dagar ledigt innan mitt sommarjobb drar igång ordentligt. Eftersom XG jobbar så har vi inte kunnat resa någonstans. Men jag har försökt få gjort lite saker som har behövt bli gjorda och emellanåt kunnat ha det lite softish. I förmiddags fixade jag och ett par kompisar champagnefrukost. Lyxigt och gott.

Jordgubbsland




Mormor och morfar har fortfarande två rader jordgubbar i landet (förr hade de kanske tjugo). Jag fick hjälpa till att plocka. Mums för solvarma jordgubbar med Siaglass.

Mormor och morfar är mina idoler. Morfar är så optimistisk, varm och känslofull. I tisdags fyllde han 85. Inte är väl du gammal tyckte mormor. Man får ta en dag i taget tyckte morfar.

onsdag, juni 11, 2008

onsdagsinlägg


Och här kommer en bild till. Jag gillar den för de fina färgernas skull. Nu ska jag resa ner till Tvååker och besöka mormor, morfar och min morbror en sväng.

tisdag, juni 10, 2008

Norge




Den senaste Norgeresan ligger ju några veckor bak i tiden men där togs några fina bilder som jag ännu inte visat er. Här ser ni Verldens ende som ligger i Östfold (om jag fattat rätt).

Nu är den snart här


Det var nästan en vecka sedan jag skrev något här. Men nu har det verkligen hänt något. Iphone kommer till Sverige den 11 juli! VILL HA!!

onsdag, juni 04, 2008

Sommarlov


Tenta mellan klockan 19 och 22. Helt galet. Men nu är det (förhoppningsvis) över och jag har lite lätt huvudvärk som ett brev på posten. Sommarlovet har kommit och nog är det visst mitt sista. Ett halvår kvar och sedan är jag färdig socionom.

tisdag, juni 03, 2008

"Du har nu plats 40 i kön. Tack för att du väntar"


Jag gillar verkligen inte telefonköer. Man sitter och väntar och väntar och bygger samtidigt upp någon slags nervositet. Man vill uttrycka sig korrekt och få den information eller hjälp man vill ha. Nu har jag precis suttit i en halvtimmes telefonkö till Migrationsverket och när jag äntligen blir kopplad till en handläggare så är hon stressad och verkar vilja lägga på luren så fort som möjligt. Man får känslan att man är helt dum som ställer de frågor man ställer och som att man bara stör och irriterar dem. Det borde väl vara min rättighet att få tillräcklig information om handläggningen kan man tycka.

måndag, juni 02, 2008

Nu har jag hittat något på någon annans blogg igen.


Boktips?


Jag längtar efter en skön roman att förlora mig i. En härlig sidvändare att njuta av på min filt i skuggan under ett träd. Någon som har ett tips?

söndag, juni 01, 2008

Värsta coola bruden


C ska gifta sig och i går var det dags för möhippa. Det var en tuff blivande brud som bland annat iklädd mamelucker fick rida på den enorma oxen Sixten.