söndag, mars 30, 2008

Botaniska Trädgården




I dag när jag kom hem från jobbet lyckades jag övertala XG att vi skulle göra en utflykt till Botaniska Trädgården. Där är det vackert oberoende årstid och väder. Packade ner lite fika och kameran. Lite kallt blåste det men det fanns redan många vårblommor. Vi hittade en så fin blomsort. Glömde skriva ner vad den heter. Någon som vet? Det kanske inte ens är samma på alla bilderna?

fredag, mars 28, 2008

den nya


Om en liten stund kommer den som fått erbjudande om vår lägenhet hit och ska ta sig en titt. Undrar vad det är för person som ska ta över efter oss. Hoppas hon vill ha den lite tidigare än 1/6 som är vår egentliga utflyttningsdag. Slipper gärna två dubbla hyror.

Vi får nycklarna till den nya lägenheten på måndag. Har staplat badrummet fullt med lånade bananlådor. Nu drar det igång.

UPPDATERING:
Det var ett sött par som skulle gifta sig och ville flytta in i slutet av april så det blir ju bra :).

torsdag, mars 27, 2008

Snygg bror

Före


Efter


Lillebror blev av med sitt hår. Nu får det räcka tyckte han. Raka av det! Xiaogang skred till verket med hårtrimmern i högsta hugg och fint blev det faktiskt trots faderns ljudliga protester.

onsdag, mars 26, 2008

Intensivvinter


När jag på påskdagen tog på mig mina tunna converse och min lilla skinnjacka för att bege mig till Vallby ett par dagar hade jag inte riktigt räknat med att det skulle bli snöig vinter. Förstod dock snart att det gällde att passa på att utnyttja vintern när den nu ändå kommit, trots att den kommit alldeles för sent.



Därför har vi gjort allt vintrigt man hinner med på tre dagar. Det började vid midnatt då vi fick gå ut och skotta för att snön inte skulle bli för tung. Annandagen gick vi upp tidigt. Introducerade Xiaogang, som aldrig sett så mycket snö, för pulkaåkningens konst. Vi hann sedan göra en skidrunda i Vallby. När vädret blev lite varmare övergick vi till att göra en snögubbe och en snöborg. Härligt att kunna vara lite barnslig.

Efter lunch hos mormor och morfar blev det fika i Karlsberg. Där har de superpulkabackar så vi åkte pulka tills det blev mörkt och kusin L inte kände sina fötter längre.


Tisdagen spenderade vi i skidbackarna i Hestra. Det har inte blivit så många tillfällen till slalomåkning för mig de senaste åren så det var riktigt roligt. Xiaogang ramlade en del men hade roligt ändå.




I dag på förmiddagen har vi hunnit med längdskidåkning och utefika innan det var dags att återvända till Götet.

söndag, mars 23, 2008

torsdag, mars 20, 2008

Långfredag


Vill passa på att såhär i påsktider tipsa om en text från Jonas Gardells dagbok.

Jag tycker inte att det finns så många intressanta kristna sajter på nätet. Min Tro är ett undantag. Där har de bland annat en egen frisör som klipper människor gratis om de pratar om sin tro. Filmerna som spelas in under klippningen läggs sedan ut på hemsidan.

Än så länge vår


Nu ligger vår lägenhet ute på SGS så att studenter kan söka den. Undrar vem som kommer att få vår lägenhet. Själv har jag lite separationsångest trots att jag längtat så länge efter en "riktig" lägenhet.

onsdag, mars 19, 2008

Lite sned


Äntligen har jag stickat klart min gula halsduk som jag har hållit på med i nästan två månader. Det är mitt första försök med att sticka hålstickning så nu har jag lärt mig det. Ännu finns inga bilder på mästerverket med vi får se om det kommer några snart.

UPPDATERING:


I dag hade jag för övrigt en skön morgon då jag utnyttjade en anställningsförmån hos Argolis. Jag tog spårvagnen ut till Frölunda och fick en härlig halvkroppsmassage för en billig penning. Det borde jag gjort för längesedan. Hur lyxigt och skönt som helst. Tyvärr fick jag även en påminnelse om att jag visst har lite skolios, något jag förträngt sedan grundskoletidens sjuksköterskekontroll.

tisdag, mars 18, 2008

Shi


Xiaogang har gjort lite ny musik som man kan lyssna till på Last.fm

Zeng xiaogang釋 Shi

snö



Först blev jag irriterad över att den snö som skulle kommit för ett par månader sedan kom nu istället. Men sedan var det ganska fint ändå. Och idag alldeles klarblå himmel.

Passar på med lite utsiktsbilder. Studentlägenheten är uppsagd och vi flyttar om bara några veckor.

söndag, mars 16, 2008

Oslorapport



Vi har haft en härlig helg i ett vårigt och vackert Oslo. Solen sken från en klarblå himmel och man kunde sitta ute i solen utan att frysa. Det blev mycket kaffi, god mat, goda vänner och fin musik. Vill ni höra lite så lägger nog XG snart upp lite på sin blogg.

fredag, mars 14, 2008

I eftermiddag reser vi till Oslo en tur. Ser fram emot att träffa kära vänner och komma ifrån ett regnigt och grått Göteborg.

torsdag, mars 13, 2008

Lägenhetsvisning


Jag ber om ursäkt, kära bloggläsare, om jag tidigare tröttat ut er med mycket prat om lägenheter kommer det nu att skrivas desto mer: Nu har vi en ny lägenhet! Vi fick den!! Ska iväg och skriva på kontraktet nu om en liten stund. Lägenheten var precis så bra som jag hoppades. Tydligen hade det brunnit lite i köket så hela lägenheten fräschas upp. Allt nytt i köket -spis, kylskåp, köksskåp... Bra planering och kök där man kan sitta vid fönstret. Fina spegeldörrar -det hette visst så, sånadär gamla dörrar. En garderob var så stor att man kan gå in i den, i alla fall om man är så liten som jag.

Negativt var dock att lägenheten tapetseras idag och vi kan inte påverka valet. Speciellt vardagsrumstapeterna är ganska fula. Köksluckorna är dessutom trista. Hm, man får väl försöka hitta på något för att liva upp dem. Badrummet är lite illa. Där hade de inte fixat något. Vi får se hur det blir med det.

Bilden är tagen från vårt nuvarande fönster och i övre delen av bilden kan man skymta en gul gavel. Dit ska vi flytta!

måndag, mars 10, 2008

Dagens I-landsproblem


Vår router är köpt i Kina och det är lite mystisk. Om den förlorar strömförbindelsen så får den SGS internetförbindelse att stänga av sig som någon säkerhetsåtgärd. Sedan måste man ringa till SGS för att förklara så att de kan sätta på internet igen.

I lördags förmiddag råkade någon komma åt kontakten och poff –internet borta. SGS datanätgrupp öppnar inte förrän måndag klockan 17:00. Hur lång tid som helst utan internet! Var tionde minut kommer man på något man vill kolla på nätet men så går det inte. Lägenheten känns genast klaustrofobisk och man vet inte riktigt vad man ska ta sig till.

Nu är det två timmar kvar. Sitter och skriver offline.

söndag, mars 09, 2008

Logiskt

Sportande kung


I dag hade vi några kinesiska vänner på besök. De är utbytesstudenter och har studerat i Göteborg några år nu och extrajobbar som reklamutdelare på helgerna. Vi kom att prata om namn på olika platser som de sett eller delat ut reklam på. Bland annat Kungsportsplatsen –Vadå? Sportar kungen där? Vad konstigt! Och det här med jungfruplatsen… jungfru… och jungman, då är det motsatsen till jungfru va?

fredag, mars 07, 2008

morgonstund


I dag gick jag faktiskt upp lika tidigt som Xiaogang. Låg först några minuter och funderade på hur jag skulle kunna inreda lägenheten och funderade bland annat hur det ska gå eftersom vi bara har en liten Klippan-soffa. Kunde inte ligga kvar utan gick upp och nu har jag suttit och tittat på IKEA, Blocket och Åhlens utan att det egentligen hjälpt så mycket. Det är ju lite svårt att veta hur man vill ha det när man inte ens har sett lägenheten. Tänk om det är fult och hemskt på insidan. Eller om vi inte får den i alla fall. Då blir jag sådär besviken igen.

Utsidan har vi varit och kikat på i alla fall. Såhär ser den ut ifrån sin allra bästa sida med solen som ligger på. På sommaren är det antagligen skuggigare eftersom det är träd framför fönstren. Jag har listat ut att "vårt" fönster är det som är på första våningen till vänster om ingången.

torsdag, mars 06, 2008

Självdisciplin


Min man är verkligen flitig. Ofta stiger han upp tidigt på morgonen, flera timmar innan han ska gå till skolan för att öva på sin guqin eller läsa sin läxa. Jag tänker varje kväll: -i morgon ska jag vara duktig och stiga upp lika tidigt som Xiaogang för att göra bra, nyttiga eller kanske kreativa saker. Likafullt vänder jag mig bara om i sängen och grymtar lite när han stiger upp. På kvällen när han sliter med sina läxor surfar jag lite förstrött eller kikar över axeln för att se vad han sysslar med. Synd att den inte smittar, hans självdisciplin.

tänk ändå


Nu vill jag nog ge en blomma till Boplats istället för att kasta ruttna tomater och ägg.
Vi har fått ett nytt erbjudande om lägenhet! Även denna lägenhet ligger i Gamlestan och när jag ringde och försökte ändra tid för visning av lägenheten fick jag beskedet att vi ligger tvåa i kön och att nummer ett troligtvis inte vill ha lägenheten. Detta är ju helt fantastiskt. Kanske ska vi flytta!!! Nästa torsdag kan vi komma och titta. Nu väntar jag bara på att Xiaogang kommer hem från sitt svenskaprov så att jag kan berätta för honom.

onsdag, mars 05, 2008


Kolla in en ganska rolig grej!

slinka iväg


Vi hade föreläsning på morgonen fram till 12:00 och efter lunch hade vi en icke obligatorisk föreläsning med en rysk gästföreläsare. Från början skulle vi väl ha varit ungefär 80 i klassen men det var nog många som tyckte att de hade roligare och viktigare saker för sig än att gå på föreläsning om genus som dessutom skulle förmedlas med hjälp av tolk. Jag gick i alla fall plikttroget dit. (Jag går på ALLA föreläsningar eftersom jag är rädd att missa något viktigt.)

Där satt vi då tio studenter och lyssnade på en rysk kvinna som pratade om hur bedrövligt ojämnställt det var i Ryssland. Medelkvinnan tjänar bara hälften av vad medelmannen tjänar och kvinnor drabbas hårdast av arbetslöshet osv. Hon undrade hur det kom sig att vi var så få och ville väl ha någon slags dialog med oss. Undrade hur vi såg på genus i Sverige och på vår utbildning. Knappt någon hade något att säga.

Efter fyrtio minuter fick vi paus. De flesta försökte så obemärkt som möjligt att plocka ihop sina pinaler och slinka ut. När det var dags för del två av föreläsningen satt tre studenter kvar. Tror jag i alla fall. Då satt jag nämligen själv på spårvagnen hem och skämdes.

tisdag, mars 04, 2008

Te





Några bilder från när vi drack gott och vackert te hos c och j.

Heja mig!


Jag har bestämt mig för att ta tag i lite jobbiga saker varje dag för att det inte ska ligga över mig som mörka moln. I dag har jag blåst iväg några moln. Bland annat har jag bestämt mig för att inte jobba i Skene hela sommaren utan istället vara på Gunnilse ungdomskollektiv precis som förra året. Detta innebär att jag slipper sitta inne på ett kontor åtta timmar varje dag och sedan tillbringa en massa tid på en svettig buss dit och tillbaka. Nu får jag istället softa och njuta av sommaren med härliga ungdomar. Detta är antagligen inte ett vettigt val med tanke på framtida karriär men man vill ju ha det bra också. Bävade för att ringa och meddela beslutet men nu är det alltså gjort. Heja mig.

måndag, mars 03, 2008

Vadå "unga hem"


Nu har det visst blivit ännu mer omöjligt att få lägenheter i Göteborg. I alla fall för oss. Tydligen är det någon treårig drive de har på boplats.se för att fixa lägenheter åt unga. De plockar ut små och lite billigare lägenheter och gör dem bara tillgängliga för unga vuxna. -Jippie! tänkte man först innan man såg det finstilta att man varken får ha förstahandskontrakt (vilket studentlägenhet antagligen räknas som) eller studera på universitet. Så nu får man väl inte möjlighet att hitta några bra lägenheter innan man kastas huvudstupa ut ur den vi nu har. Kan inte saker bara lösa sig istället för att krångla till sig?